En handbok i hur du får alla att bidra till goda resultat
"Hur gjorde du?" är en fråga Ingemar Fredriksson fått många gånger efter att ha vänt utvecklingen i ett nedläggningshotat företag från förlust till vinst på sex månader. Därefter uppvisade enheten en tillväxt på i genomsnitt 25% per år i fem års tid och lönsamheten låg som mest på 26%! Fredriksson hävdar att det handlar om att få ut ”några procent till” ur flera delar av verksamheten och i bokserien med samma namn ger han konkreta tips på hur man går tillväga. Problem med personalens attityd och engagemang? är boken som behandlar konsten att motivera hela organisationen att sträva mot samma mål. Boken tar upp vad som krävs för att få medarbetarna att prestera mer och vara mer engagerade.
Ingemar Fredriksson har gedigen erfarenhet av management, affärsutveckling och marknadsföring. Han har arbetat i såväl familjeföretag som enheter i större koncerner samt i koncernledning. Egna erfarenheter har kompletterats med andras genom åren som konsult och ger en bred flora av exempel som han delar med sig av i sina böcker. Böckerna innehåller även konkreta verktyg och modeller, såväl egenutvecklade som forskningsbaserade, som gör att läsaren lätt ska kunna applicera dem på sin egen verksamhet.
Lönsamhetesn fyra grunder
Företag är till för att tjäna pengar och de anställdas främsta uppgift är att bidra till lönsamheten. Problemet är att de flesta anställda inte känner till lönsamhetens fyra grunder. Denna bok är skriven på ett sådant sätt att man kan dela ut den till alla anställda i ett företag eller på en avdelning och därefter ha en konstruktiv diskussion om hur alla kan bidra till en högre lönsamhet. Boken är naturligtvis extra lämpad för alla som har ett direkt ansvar för lönsamheten. På ett lättfattligt sätt förklaras lönsamhetens fyra grunder utifrån det lönsamhetsutvecklande perspektivet på företagsekonomi. Boken innehåller också många inspirerande exempel på hur kraftigt ökad lönsamhet skapats med enkla medel i olika branscher.
Ingemar Fredriksson har gedigen erfarenhet av management, affärsutveckling och marknadföring. Han har arbetat i såväl familjeföretag som enheter i större koncerner samt i koncernledning. Egna erfarenheter har kompletterats med andras genom årensom konsult och ger en bred flora av exempel som han delar med sig av i sina böcker. Böckerna innehåller även konkreta verktyg och modeller, såväl egenutvecklade som forskningsbaserade, som gör att läsaren lätt skall kunna applicera dem på sin egen verksamhet.
Fakta, tips och lyckade exempel
Världens företag, länder, regioner och orter har aldrig tidigare stått inför en så stor affärsmöjlighet som man har så lite kunskap om hur man ska hantera. Många entreprenörer har, mer eller mindre på allvar, drömt om att kunna sälja bara en enda produkt till varje kines. Den drömmen blir nu snabbt en möjlighet för många hotell, restauranger, butiker och attraktioner tack vare kinesiska resenärer som sedan 2012 är världens största turistgrupp. Tyvärr är att kunskapen om de kinesiska turisternas behov katastrofalt låg. Vad de vill äta, göra, köpa eller hur de vill bo och vilka platser de vill besöka, skiljer sig radikalt från andra turisters behov. I den här boken förklarar vi vad som är annorlunda och varför. I slutet av varje kapitel ger vi tips på hur man enkelt kan anpassa sina erbjudanden för att ge kinesiska turister det de vill ha. Vi ger även en hel del exempel på vad andra gör för att locka dem till sig, för det är naturligtvis många som redan satsar stora pengar på detta. Slaget om de kinesiska turisterna har alltså börjat, men lika viktig ammunition som pengar för att vinna slaget, är kunskap. Vad vet du om deras behov?
ingemar Fredriksson har gedigen erfarenhet inom management, affärsutveckling och marknadsföring. Han har tidigare skrivit flera böcker, bland annat om lönsamhetsutveckling. Modellen från denna bok används av flera internationella konsultföretag samt i undervisningen på affärsskolor. LU WEN har en examen i ekonomi från Fudan-universitetet i Shanghai och ett förflutet inom finansvärlden. Tillsammans har de en såväl akademisk som jordnära kunskap och erfarenhet av mötet mellan öst och väst samt hur detta kan användas inom affärsutveckling.
Produktberättelser som säljdrivare och identitetsbyggare
Behöver vi verkligen fler prylar? Trots att de flesta nog svarar ”Nej” lanseras tusentals nya produkter och tjänster varje dag. Dessa tävlar med ett överflöd av befintliga produkter om att synas i historiens mest intensiva informationsflöde. Traditionell reklam är ingen kostnadseffektiv lösning längre, så hur kan man lyckas intressera konsumenter? I den här boken ges svaret. Det handlar om att anpassa sig till kraven i Underhållningssamhället, vilket innebär produktberättelser som både är säljdrivande och identitetsbyggande.Boken innehåller mängder av exempel och bland annat berättas om hur en av världens vanligaste frukostvanor ursprungligen kom till som ett sätt att motverka onani. Vi får även förklarat begrepp som Business mindfulness, Plaskebyfenomenet och Laberoretorik. Dessutom beskrivs hur ett enda ord kan få oss att välja ägg från höns som mår sämre samt hur man kan få konsumenter att betala 12 gånger mer för en tallrik gröt. Boken tillhandahåller avslutningsvis en enkel modell för hur man bygger bra produktberättelser med fyra byggstenar, fem saker som säljer och tre ”K”.
Ingemar Fredriksson har lång erfarenhet av affärsutveckling och marknadsföring. Han har arbetat med såväl svenska som internationella företag i ledande befattning under 25 års tid. Ingemars tidigare böcker har alla legat på olika topplistor, flera av dem under många års tid, och de har alla fått både positiva recensioner och medial uppmärksamhet.
ProcentForlaget. Copyright @ All Rights Reserved.